8 viktiga tips för billigt körkort

På Ringens Bilskola har vi som tydlig målsättning att du ska bli en säker förare och ta ditt körkort till en så låg kostnad som möjligt. Här har vi samlat saker som är viktiga att tänka på för att du ska få körkortet så billigt som möjligt. Våra tips grundas på att vi lotsat flera tusen personer fram till målet - körkortet.

Klicka på en fråga för att läsa svaret.


 • 1. Motivation

  Börja med körkortsutbildningen när du känner dig  riktigt sugen på att ta körkort. En motiverad person tar till sig den kunskap som krävs mycket fortare än en person som blivit övertalad av någon annan att ta körkort.

 • 2. Tid och pengar

  Påbörja körkortsutbildningen när du har tid och de pengar som behövs. Det är viktigt att kunna öva kontinuerligt. Annars finns det risk för att du måste lära dig saker som du en gång kunnat men glömt bort. Vilket resulterar i att det går det åt onödigt många lektioner.

 • 3. Välja trafikskola

  Tala med vänner och bekanta som nyligen tagit körkort för att bilda dig en uppfattning om vilka skolor som erbjuder en bra och prisvärd utbildning. Du kan också få värdefull information på sajter med omdömen om trafikskolor.

 • 4. Kör privat

  Det är en stor fördel om du kan öva körning privat med förälder, släkting eller vän som handledare. Var noga med att följa de råd som du fått på handledarkursen som är obligatorisk för privat övningskörning. Annars finns det risk för att du tränar in fel som det sedan krävs många körlektioner för att bli av med. Av precis det skälet är det viktigt att du läser teorimaterialet före och under tiden som du övningskör. Tänk på att du kan köpa teoriböcker billigt på nätet.

 • 5. Ta med handledaren på en körlektion

  Ett sätt att göra din privata övningskörning extra effektiv – och därmed spara körlektioner – är att ta med dig din handledare i bilen på så många körlektioner som möjligt med trafikskolan. På det sättet kan din handledare lära sig mycket om hur han eller hon kan stödja dig i din utveckling mot körkortet.

 • 6. Om du inte är nöjd

  Personkemin mellan dig och din lärare är väldigt viktig för din inlärningsprocess. Om du inte är nöjd med din trafiklärare bör du be att få byta.

 • 7. Automat

  Att ta körkort för automatväxlad bil kräver normalt färre lektioner än för manuell. Det kan därför vara ett bra alternativ för dig som vill spara tid och pengar. Dessutom utvecklas tekniken snabbt och en allt större andel av de nya bilarna är automatväxlade.

 • 8. Träna med körsimulator

  Träna med simulator. Med hjälp av en körsimulator lär du dig köra bil steg för steg. Det är effektivt, billigt och miljövänligt.

 • Lycka till!

  Vi på Ringens Bilskola önskar dig lycka till på vägen mot ditt körkort och hoppas att dessa tips ska hjälpa dig att få det till en så låg kostnad som möjligt.

Ringvägen 89 B
118 61 Stockholm
08-640 30 40
Företagskonto
Bankgiro: 823-9584
Swish:123 230 44 18
IBAN: SE24 50000000 0520 1117 3728
BIC: ESSESESS
info@ringensbilskola.se

Måndagar 9-19

Tisdagar 9-19

Onsdagar 9-19

Torsdagar 9-19

Fredagar 9-14

Lördagar 11-15

( sommartider finner du i avvikande öppettider)

Avvikande öppettider

Klicka på länken ovan.