Sju goda råd inför uppkörningen

Det viktiga för att klara uppkörningen är naturligtvis att du kan köra bil på ett säkert och miljövänligt sätt. Följ dock gärna våra råd för att ha bästa möjliga förutsättningar för att klara provet. Tipsen grundas på att vi lotsat flera tusen personer fram till målet - körkortet.

Klicka på en fråga för att läsa svaret.


 • 1. Värm upp

  Kör ett pass precis före uppkörningen. Då är du “uppvärmd” när själva körprovet börjar.

 • 2. Bil som du är van vid

  Det är en fördel att köra upp med den bil som du är van vid från trafikskolan, eftersom det tar en stund att vänja sig vid en ny bil.

 • 3. Säkerheten är nummer 1

  Att köra säkert är alltid prioritet nummer ett. Miljövänlighet är naturligtvis viktigt men det får aldrig gå ut över säkerheten. Om hastighetsbegränsningen är 50 km/h innebär det inte att du ska hålla den farten. I vissa situationer, t ex i motljus måste du köra mycket  långsammare för att inte äventyra säkerheten.

 • 4. Fundera inte

  Fundera inte på om du kommer bli godkänd eller ej medan du kör. Koncentrera dig helt på det du gör. Du kommer att ha gott om tid att analysera körningen när du är färdig.

 • 5. Glöm och gå vidare

  Om du gör ett misstag, glöm det och gå vidare. Ett par motorstopp eller andra lindriga fel behöver inte alls innebära att du blir underkänd om du kört bra i övrigt.

 • 6. Ingen katastrof

  Kom ihåg att det inte är någon katastrof om du inte skulle klara uppkörningen. Alla människor drabbas av väsentligt värre saker i livet än en missad uppkörning!

 • 7. Lär av dina misstag

  Om du skulle bli underkänd: Skyll inte på att trafikinspektören är orättvis. Lär dig istället av dina misstag, träna mer och gör en godkänd körning vid nästa försök.

 • Lycka till!

  Lycka till! Vi på Ringens Bilskola önskar dig lycka till med uppkörningen.

Ringvägen 89 B
118 61 Stockholm
08-640 30 40
Företagskonto
Bankgiro: 823-9584
Swish:123 230 44 18
IBAN: SE24 50000000 0520 1117 3728
BIC: ESSESESS
info@ringensbilskola.se

Måndagar 9-19

Tisdagar 9-19

Onsdagar 9-19

Torsdagar 9-19

Fredagar 9-14

Lördagar 11-15

( sommartider finner du i avvikande öppettider)

Avvikande öppettider

Klicka på länken ovan.