Körkortssimulator

Körkortsutbildning med simulator - effektivt, billigt och miljövänligt

Hur fungerar det?

Eleven lär sig genom att köra en simulatorbil som är konstruerad med hjälp av modern datorteknik. En virtuell trafiklärare guidar eleven steg för steg. Först får eleven träna på att starta, bromsa, svänga och växla.

Sedan ökar successivt svårighetsgraden till mer komplexa trafiksituationer som cirkulationsplatser och omkörningar. Med hjälp av simulatorn kan eleven träna körning effektivt, billigt, säkert och miljövänligt.

Efter varje lektion får eleven feedback - vad gick bra? Vad behöver jag träna mer på?

Kan man lära sig att köra bil med hjälp av en simulator?

I flera länder som Holland, Storbritannien och Finland används simulatorer redan framgångsrikt och i Japan är simulatorträning en obligatorisk del av körkortsutbildningen. I pilotutbildningar världen över, sker huvuddelen av utbildningen via simulator. Om man kan lära sig att köra ett jetplan med simulator, så kan man självklart även lära sig att köra en bil.

Simulator på Ringens Bilskola

Vi erbjuder simulatorträning som en integrerad del av körkortsutbildningen. Varje körlektion på simulatorn är 40 minuter. Vid köp av simulatorlektioner enligt ovan ingår en introduktionslektion där du lär dig hantera simulatorn.

Vilka är fördelarna?

Det har gjorts omfattande forskning om simulatorbaserad körträning, bland annat på universitet i USA och Holland. Man har funnit att användning av simulatorer medför flera fördelar:

Effektivt

Eleven kan träna i en lugn och kontrollerad miljö i sin egen takt. Det blir också möjligt att öva en viss situation, till exempel motorvägspåfart, om och om enda tills eleven lärt sig. Enligt Green Dino ökar körning i körsimultorn chansen att klara körprovet på första försöket med 7,5%.

Billigt

Eftersom simulatorlektioner kostar mindre än vanliga körlektioner, blir det möjligt att ta körkortet till en lägre kostnad.

Miljövänligt

Eftersom en simulator inte drivs med något fossilt bränsle, blir simulatoranvändningens miljöpåverkan mycket lägre jämfört med att träna i bil. Simulatorn drivs med elektricitet men energiåtgången är nästan försumbar i jämförelse med en bil.

Säkert

Enligt en studie av forskare i USA, har förare som lärt sig att köra med simulator väsentligt lägre olycksfrekvens än andra förare. Skälet till det anses vara att eleverna har kunnat träna på och upplevt "farliga situationer" med hjälp av simulatorn.

 
Körkortsutbildning med simulator - effektivt, billigt och miljövänligt

Redo att komma igång? Boka nu!

Artiklar om körsimulatorn:

Aftonbladet - "Jag tog körkort med hjälp av en körsimulator"

Läs hela artikeln från bilagan den 8 december 2014.

Teknikens Värld - "Avancerade simulatorer kan ge både säkrare och billigare körlektioner"

Läs hela artikeln från tidning nr 14, juni 2013.

Dagens Industri - "Simulera dig till billigare körning"

Läs hela artikeln, publicerad 2013-06-26.

 

Ringvägen 89 B
118 61 Stockholm
08-640 30 40
Företagskonto
Bankgiro: 823-9584
Swish:123 230 44 18
IBAN: SE24 50000000 0520 1117 3728
BIC: ESSESESS
info@ringensbilskola.se

Måndagar 9-19

Tisdagar 9-19

Onsdagar 9-19

Torsdagar 9-19

Fredagar 9-14

Lördagar 11-15

( sommartider finner du i avvikande öppettider)

Avvikande öppettider

Klicka på länken ovan.