Ringvägen 89 B
08-640 30 40
Info@ringensbilskola.se
Måndag - Torsdag 10:00-17:00 (körtider 06:45-17:50)

Bilsimulator

Så fungerar en bilsimulator

Att ta körkort med en avancerad bilsimulator ger dig både billigare och säkrare körlektioner. Det kan göra så att processen med att ta körkort kostar mindre pengar eftersom det kostar mindre än traditionella körlektioner ute i trafiken. Men hur fungerar en bilsimulator? Läs mer här och boka lektioner i simulator på Ringens Bilskola i Stockholm.

Att ge sig ut i trafiken direkt när körkortstillståndet kommer med posten kan kännas obehagligt. Det är många intryck på en och samma gång och mycket att tänka på. Med träning i en bilsimulator hos oss på Ringens Bilskola kan du träna på olika moment flera gånger och öva steg för steg innan du börjar köra ute i verkligheten. Dessutom har simulatorn känslan av en riktig bil både i hur du sitter, kör och möter trafiken. Du lär dig effektivt och systematiskt och känner dig mer säker inför körlektioner ute på vägarna helt enkelt.

En lektion i bilsimulator

När du sätter dig i bilsimulatorn sitter du i en vanlig bilstol framför tre stora skärmar. Du spänner fast dig med bilbältet och på skärmen framför dig får du en övning tilldelad dig via ett meddelande. Vindrutans meddelande beskriver vad övningen innehåller och vad du ska tänka på när du kör. När du sätter igång med din övning och kör i en virtuell värld läser tekniken av dina ögon och registrerar när du inte har tillräcklig uppsikt. När du tittar åt fel håll säger datorn till dig, vilket gör dig mer uppmärksam på hur du håller uppsikt när du kör. När lektionen är klar får du reda på vad du behöver tänka på och träna på för att bli en ännu säkrare förare.

Fördelar med körträning i simulator

Syftet med simulatorlektioner är att du som blivande bilförare ska öva in ett gott körbeteende, att till exempel alltid noga hålla uppsikt och köra mjukt. Fördelarna med simulatorn är flera, men framförallt kan du som nybörjare bakom ratten på kort tid öva på många olika moment samtidigt som du sparar både tid och pengar. Till exempel kan du träna på att köra i rondeller eller på motorvägspåfarter tills du känner dig säker. Det innebär att du redan kan ha övat in beteendet innan du för första gången kört ut på en motorväg.

Många miljöfördelar med att träna i en simulator

En annan fördel med bilsimulator är att din körträning inte påverkar miljön med avgaser och föroreningar. Med andra ord är det ett väldigt miljövänligt sätt att ta körkort på.

Bli en säkrare förare med bilsimulator

Det är tryggt att lära sig svåra körmoment i en simulator medan det alltid finns risker när du kör bil i verkligheten. I bilsimulatorn kan du träna på farliga situationer och hela tiden sitta säkert, något som inte är möjligt ute i verkligheten. Det gör dig till en säkrare förare.

Dessutom kan du ta ditt körkort snabbare eftersom du repeterar körmoment om och om igen tills du är helt säker och redo att gå vidare till nästa steg.

Prova köra bilsimulator på Ringens Bilskola i Stockholm!

Kom igång idag

Klicka här för att boka bilsimulatorlektioner!

BOKA NU