Bli säker i stadskörning hos oss

Körning i tättbebyggt område innebär att ta en mängd beslut och hålla fokus. Du ska vara tydlig i din körning, vara uppmärksam på oväntade hinder samt visa hänsyn mot andra trafikanter. Behöver du öva på stadskörning från grunden kan du göra det med oss på Ringens Bilskola i Stockholm. Boka körlektioner online!

I stadskörning är det viktigt att vara tydlig med sina avsikter som bilförare. Ska du svänga höger eller vänster bör du i god tid sakta in och visa din körriktning med blinkljus. Kommer du till ett övergångsställe är det viktigt att göra en bedömning huruvida en närvarande fotgängare vill korsa körfältet eller inte. Det gäller dessutom att inte ta onödiga risker samt att visa hänsyn till andra i trafiken.

Om du är osäker på stadskörning är rådet att gå en uppdateringskurs eller boka in körlektioner hos oss på Ringens Bilskola. Det viktigaste är att du känner dig trygg som förare i stadstrafiken, det ökar både din och andras säkerhet.

Att tänka på i stadskörning

När det kommer till säker körning i ett tättbebyggt område finns det ett antal grundregler att följa. Vissa är mer tydliga än andra, såsom att hålla säkerhetsavstånd och inte stanna eller parkera 10 meter före ett övergångsställe. Sedan finns det regler som inte är lika enkla. Det kan handla om att du bör göra en bedömning på något som inte är mätbart på samma sätt, såsom att söka ögonkontakt med de som ska korsa din väg.

Lär dig köra mjukt och tryggt i tättbebyggt område

Landsvägskörning, riskettan och risktvåan, lån av bil vid uppkörning samt avgifter till Trafikverket.

Mer att ha i åtanke när du kör i ett tättbebyggt område är att köra defensivt. Det innebär bland annat att alltid ha goda säkerhetsmarginaler, inte ta onödiga risker, ha god uppsikt och köra i enlighet med hastighetsbegränsningarna. Var alltid beredd på att något oväntat kan hända och kör så mjukt och lugnt du kan. Om något hinder uppkommer är det viktigt att du har uppsikt och kan bromsa eller väja i god tid.

Boka körlektioner i stadskörning hos oss på Ringens Bilskola redan idag.

Meny - Körlektioner

Image

Körsimulator

Billigt, effektivt och miljövänligt.
Boka genom att klicka här.

Image

Redo att komma igång?

Klicka här för att boka en prova-på-lektion online för endast 400 kr!