Vägen till körkort i Stockholm

Våra trafiklärare har sammanlagt flera hundra års erfarenhet av körkortsutbildning. Läs våra tips om "billigt körkort" och "uppkörning" genom att klicka i menyn till vänster. Vårt mål är att du ska ta ditt körkort snabbt och till en låg kostnad.

Körkortstillstånd och synintyg för körkort B

Först går Du in på www.korkortsportalen.se (eller ringer 0771-81 81 81) och beställer blanketter för ansökan om körkortstillstånd och hälsodeklaration.

Du måste också ha ett synintyg. På Ringens Bilskola hjälper vi dig gärna med synkontroll och att utfärda synintyg. Det kan även göras hos legitimerade optiker och läkare.

Du fyller i blanketterna och skickar dem till Transportstyrelsen. Med ett körkortstillstånd får Du övningsköra från att du fyllt 16 år. Körkortstillståndet gäller i fem år.

Utbildningen på Ringens Bilskola, Södermalm

Under de senaste 20 åren har tusentals människor tagit sitt körkort i Stockholm med hjälp av Ringens Bilskola. Vår målsättning på Ringen Bilskola är att du ska bli en säker förare och få ditt körkort så snabbt och kostnadseffektivt som möjligt. Vi bygger upp Dina färdigheter från grunden och steg för steg uppnår du den självständighet som krävs för att bli en säker bilförare.

Utöver övningskörningen undervisar vi dig naturligtvis också i körkortsteori. För att inlärningen ska bli så effektiv som möjligt är det viktigt att varva körkortsteori och praktisk körning.

Läs mer om vår utbildning.

Komplettera körkortsutbildningen på trafikskolan med att köra privat

Om du övningskör privat, ska du ha en godkänd handledare. Både du och din handledare ska ha gått en introduktionsutbildning. På Ringens Bilskola har vi handledarutbildning på lördagar och torsdagar.

Läs mer om vår handledarutbildning.

Riskutbildning för körkort i Stockholm

Riskutbildning är obligatorisk enligt lag och innehåller två delar: Del 1 (riskettan) handlar om alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden i övrigt. Del 2 (risktvåan) handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. På Ringens Bilskola använder vi Gillingebanan för risktvåan. Riskutbildningens båda delar måste vara genomförda och giltiga, när Du gör Ditt kunskapsprov och körprov på Trafikverket.

Läs mer om vår riskettanutbildning

Tidsbokning för kunskaps- och körprov

Vi på Ringens Bilskola bokar tider för proven på Trafikverket i samråd med Dig som kund. Din instruktör informerar Dig i god tid innan det blir dags att boka tider. Tiderna för prov är är preliminära fram till det att Du klarat Ditt slutprov på trafikskolan.

Slutprov för utbildning

Slutprovet är det sista steget i Din utbildning på trafikskolan. Syftet är dels att bedöma om Du har tillräckliga färdigheter för att klara en uppkörning, dels att förbereda Dig inför den stress som en uppkörning innebär. Ett godkänt slutprov ger Dig självförtroende som hjälper Dig klara Din uppkörning på Trafikverket.

Kunskaps- och körprov för körkort i Stockholm

Efter att Du klarat slutprovet på trafikskolan är det dags för kunskapsprov (teoriprov) och körprov på Trafikverket. Inom fem dagar från det att Du klarat proverna har Du körkortet i Din hand!

Redo att komma igång?

Klicka här för att boka en prova-på-lektion online för endast 400 kr!

Ta körkort i Stockholm på Ringens Bilskola, Södermalm!