Syntest för körkort hos Ringens Bilskola

För att få ett körkortstillstånd krävs bland annat ett nytaget syntest. Låt oss på Ringens Bilskola i Stockholm hjälpa dig med syntestet och din ansökan om körkortstillstånd. Kom in till oss på Ringvägen 89 i Stockholm!

Du ska ha minst 0,5 i synskärpa enligt det satta synkravet för att få ta körkort, förutsatt att du inte har något större synfel kan du göra synprövningen hos oss. En synundersökning för körkortstillstånd går fort och tar omkring 10 minuter. Din synskärpa mäts med och utan synhjälpmedel. Även ditt synfält kommer att undersökas eftersom det är viktigt att du ser din omgivning när du är ute i trafiken. Intyget om synprövning skickas digitalt till Transportstyrelsen när syntestet är klart.

Syntest med och utan synhjälpmedel

Har du redan linser eller glasögon tar du med dessa till ditt syntest för körkort. Din syn kommer testas både med och utan synhjälpmedel. I körkortstillståndet kommer det sedan stå om du behöver ha hjälpmedel eller inte för att få köra bil. Boka gärna tid för synprövning med god marginal inför sommaren om du planerar att övningsköra då. Körkortstillståndet kan ha en handläggningstid på upp till en månad och är sedan giltigt i fem år framåt.

God syn - viktigt för körkort

Att se sin omgivning är A och O i trafiken. Du ska kunna se vad som händer rakt framför dig, vad som sker längre fram på vägen och det som pågår i periferin. Det är viktigt att göra regelbundna synundersökningar för att justera skärpan på glasögon och linser om synen förändrats.

Tips till dig med glasögon och linser

Om du har glasögon eller linser sedan tidigare är det viktigt att använda dessa när du kör bil. Det är dessutom ett gott råd att alltid har ett extra par glasögon i bilen, ifall du glömt ta på dig glasögon eller om något hänt med dina linser under dagen.

Om du inte ser tydligt ökar du riskerna för både dig själv och andra trafikanter. Att se bra när du kör gör alltså trafiken tryggare för alla.

Boka syntest för körkort hos oss på Ringens Bilskola!